Malzemeler
500 gr un
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket (42 gr) yaşmaya
tuz
içi için
250 gr ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı lor peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için derin bir kaba bir çay bardağı su, toz şeker, bir tutam tuz ve mayayı koyun. Maya eriyene kadar karıştırıp unu ekleyin. Azar azar su ilave ederken bir yandan da yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç malzeme için kıyılmış ıspanağın içine lor peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Orta kısmına ıspanaklı karışımdan koyun ve her iki kenarını ortada birleştirip, kapalı pide şekli verin. Beze ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
Ispanaklı olan herşeyi çok severim ellerine sağlık arkadaşım...umarım sağlığın sıhhatin huzurun yerindedir,ne zamandır görüşemedik,sevgilerimi gönderiyorum...
YanıtlaSilkış geldi artık bol bol ıspanaklı börek yapmalı.
YanıtlaSilelinize sağlık
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilYorumlar için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilTülincim herşey yolunda çok sağol.