16 Mayıs 2015 Cumartesi

AHUDUDULU İRMİK TATLISI

 
 
 
Malzemeler
8 çorba kaşığı irmik
250 gr toz şeker
800 gr süt
250 gr ahududu püresi
tarçın
ceviz
Yapılışı
Ahududunun içine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip rondodan geçirip püreyi hazırlayın. Sütün içine ahududu püresi, irmik ve toz şekeri ekleyip ocakta karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Fokurdayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İstediğiniz kalıba ahududulu irmik tatlısının
yarısını döküp tarçın ve dövülmüş ceviz serpin. Kalan harcı tekrar üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan ters çıkarıp servis yapın.
 
 
 
 
 

4 yorum:

  1. Ne kadar güzel gözüküyor eminim tadı da bir o kadar güzeldir :)
    Sizi takibe aldım bende bloguma beklerim.
    http:\\yagmur-serhats.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Ellerinizi saglik. Simdi yaz sicaklarinda nefis olur. Meyveli tatlılar super oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bazen bloğumdaki eski yazılarımı okurken yapılan yorumlara da göz atarım. Sizin de yorumunuza rastlayınca eski arkadaşlarımı ziyaret edeyim dedim. Elinize sağlık, sütlü tatlılar yaz sıcaklarında ve de ramazan sofralarında en güzel alternatif... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Görüntü ve renkharika. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil