500 gr dana kuşbaşı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet patlican
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
kızartmak için sıvıyağ
2 adet domates
tuz,pulbiber,keki
rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızgın yağda hafif kızartın. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeklik doğranmış domatesleri katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kızarttığınız malzemeleri ve baharatları ete katıp karıştırın. Küçük güveç kaplarına karışımı paylaştırın. Üzerine 1 su bardağı suda erittiğiniz salçayı dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar kızgın fırında pişirin.
Canım çok leziz valla ellerine sağlık bayıldım sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık canım fotoyu yiyesim geldi....afiyet olsun yapanlarada sizede....bende en kısa zamanda yapıcam.:))
YanıtlaSilOrman kebabını çok severim.ama bu küçük güveç kaplarında dahada güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ayrıca senin tariflerini çok beğeniyorum.
öptüm
harika görünüyor canım ,kabıda çok yakışmış
YanıtlaSilellerine sağlık.
www.illedeyemek.com
harika görünüyor bir de sizin tarifle deneyeceğim
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM KÜÇÜK GÖVEÇLERDE İNSANIN DAHA ÇOK CANI ÇEKİYOR İNAN HAZIR BAYRAM ÜSTÜ MUTLAKA DENİYCEM BENDE AMA ÖNCE UFAK GÖVEÇLERDEN ALMAM LAZIM:)
YanıtlaSilbabam çok sever ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor sevgıler..
YanıtlaSilenfes bir lezzet eline sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilnefis olmus orman kebabi
YanıtlaSileline saglik,afiyet olsun
çok lezzetli bir tarif çok güzel olmuş canım ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilhele bide güveçte....yanağımı dayayıp yatarım ben bununla))
YanıtlaSilOrman kebabı nedense bana Abant'ı hatırlattı.
YanıtlaSilharika bir görüntüsü olduğuna göre tadıda öyledir eminim eline sağlık canım
YanıtlaSilellerinize sağlık.bu ölçülerden kaç güveççik çıkıyot.tşk ederim
YanıtlaSiloya
canım harika olmuş..ellerin dert görmesin..öpüyorum seni...www.yuncafe.blogcu.com
YanıtlaSilharika görünyüor ellerine saglık canım bu arada blogunun ismini çok kıskandım :)) nane benim favori aromalarımdandır :) çok güzel bir isim seçmişsin ferah hoş bir duygu uyandırdı bende :) tariflerinde resimlemelerinde çok hoş emeğine saglık listeme hemen ekledim seni kocaman sevgiler
YanıtlaSilBu akşam ne pişirsem diyodum.İmdadıma koştun:) Çok güzel görünüyor.eline sağlık.sevgiler
YanıtlaSilkim bu lezzete hayır diyebilir:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım,iştah açıcı bir görüntü..
Oya'cım bu ölçülerden 6 ila 8 adet güveç doldurabilirsin.
YanıtlaSilNefis bir yemek olmus, ellerine saglik.
YanıtlaSilSEVGİLİ TAZE NANE, BENİMDE FAVORİ YEMEKLERİMDEN BİRİSİDİR. GÜVEÇTE DE ÇOK GÜZEL VE ŞIK BİR ALTERNATİF OLUR. ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilselam,
YanıtlaSilellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
güzel bir hafta dilerim.
sevgilerimle
Ellerine saglik muhtesem gorunuyor orman kebabin. Sevgiler...:)
YanıtlaSil