1 kase tuzlanmış karayemiş
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Çekirdekleri çıkmış karayemişleri soğanlara ilave edin. 5 dakika kadar kavurun. Servis yapın.
Karayemişler Ağustos veya Eylül ayında toplanır. Çürüklerinden ve saplarından ayırın. Yıkayıp plastik bir kaba koyun. Tuzla biraz karıştırıp sabaha kadar bekletin. Sabah bir kavanozun içine bir kat tuz, bir kat karayemiş olarak diziyorsunuz. Azına kadar su doldurup kabı ve serin ve ışık almayan bir yerde bekletin. 1 ay sonra kullanılabilirsiniz. Kullanıcağınız zaman istediğiniz miktarda alıp akşamdan suya koyun.
Giresun görele yöresine ait bir yemek.
Naneciğim bu bizim taflan sanırım:-) karayemiş dendiğini bilmiyordum ama çok leziz oluyor gerçekten.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilBEN İLK KEZ DUYUYORUM AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR MAŞALLAH NE ÇOK ŞEY BİLİYORSUN NANE'CİM
YanıtlaSilİlk defa duydum karayemişi.Önce çekirdekli siyah üzüm sandım.Ama değiliş.Güzel görünüyor elleine sağlık..
YanıtlaSilcanım
YanıtlaSilben hiç böyle bir yemek duymamıştım.ellerine sağlık
Sevgiler
karayemiş nedir bilmiyorum ama görüntüsü güzelmiş zeytini andırıyor eminim tadıda güzeldir eline sağlık
YanıtlaSilEvet taflan canım karadenize özgü
YanıtlaSilbir yemektir çocukken çok yerdim yemeyeli uzun zaman oldu ellerine sağlık sevgiler.
Karayemiş dediğin sanırım taflan.
YanıtlaSilEşim de sizin memleketten.
Daha 2 hafta önce kayınvalidem bizdeydi.O da yapmıştı gerçekten çok güzel oluyor.
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimi yolluyorum.
canım,ellerine sağlık değişik bi yemek.sevgiler
YanıtlaSilBu YEMEĞİ YEMEDİM HİÇ. AMA MEYVE OLARAK BAYILIRIM. SAMSUNDAKİ EVLERİMİZDE BAHÇELERDE VAR VE BEN ÇOK ÖZLERİM
YanıtlaSilSEVGİLER CNM
karayemiş çok severim daha doğrusu aşlecek çok severiz.ama kavrulduğunu ilk sefa görüyorum.hemen anneme sormam lazım.:))
YanıtlaSilPaylaşımın için çok teşekkürler , Bizim evimizin bahçesinde yaklaşık 5-6 tane karayemiş ağacı var , ben meyva olarak yiyemiyorum ama bu sene meyvası olduğu zaman verdiğin tarif üzerine tuzlayıp saklayacağım ve kavurmasını yapacağım.
YanıtlaSilEllerine sağlık , çok güzel bir görüntü.
Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle
Karayemişin kavurmasının yapıldığını bilmiyordum. Vay be:) Daha neler görcez bakalım.
YanıtlaSilBu arada neslihanın dediği taflanla karayemiş aynı şey :)
Ellerine sağlık canım..
Bende ilk kez duyuorum bu yemeği ama çok leziz görünüyor,ellerine sağlık!
YanıtlaSilKarayemiş(taflan)çok severim,mayhoş bir tadı olduğundan kavurmasının da güzel olacağını düşünüyorum,hiç yemedim,denemek isterim,ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilBende ilk kez duyuyorum. Ama yenilige acik oldugum icin güzel bir tat olduguna eminim.
YanıtlaSilEllerine saglik
Sevgiler Atesböcegi Ümmühan
değişik bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler!...
vışşşşşşşşş bir şey daha öğrendim.ilk kez duydum karayemişi.güzel yurdumun ne güzel lezzetleri var ellerinize sağlık
YanıtlaSilKarayemişi bilirim ama kavurmasını yeni gördüm,güzel görünüyor
YanıtlaSilNaneciğim eline sağlık:)
eline sağlık nanecim afiyet olsun çok da lezzetlidir mübarek yalnız biliyor musun bilmem amam tarifine not düş derim ayrıca şeker hastası olanlar bu meyveyi bol bol tüketmeliymiş çünkü düzenleyici etkisi varmış bizim buralarda boldur özellikle şeker hastası kişilerin gözdesi olan bir meyvedir sevgiler
YanıtlaSilçok güzel görüntü mutlaka lezzetlidir deniycem canım ellerine sağlık canım munucum sevgiyle kal
YanıtlaSilBloglarda yöresel yemekleri görünce çok mutlu oluyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBizim memlekette de bu yemeği çok yaparlar.Herkesin alışık olmadığı bir tat,ama çok lezzetlidir.Tarif için teşekkürler canım..
YanıtlaSilhani bunun pirinci
YanıtlaSilBiz pirinçsiz yapıyoruz, pirinç konuyormu bilmiyorum bile, herkesin ağız tadı farklı oluyor sanırım.
YanıtlaSil