21 Şubat 2009 Cumartesi

KARAYEMİŞ KAVURMASI



Malzemeler
1 kase tuzlanmış karayemiş
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Çekirdekleri çıkmış karayemişleri soğanlara ilave edin. 5 dakika kadar kavurun. Servis yapın.
Karayemişler Ağustos veya Eylül ayında toplanır. Çürüklerinden ve saplarından ayırın. Yıkayıp plastik bir kaba koyun. Tuzla biraz karıştırıp sabaha kadar bekletin. Sabah bir kavanozun içine bir kat tuz, bir kat karayemiş olarak diziyorsunuz. Azına kadar su doldurup kabı ve serin ve ışık almayan bir yerde bekletin. 1 ay sonra kullanılabilirsiniz. Kullanıcağınız zaman istediğiniz miktarda alıp akşamdan suya koyun.
Giresun görele yöresine ait bir yemek.

25 yorum:

  1. Naneciğim bu bizim taflan sanırım:-) karayemiş dendiğini bilmiyordum ama çok leziz oluyor gerçekten.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. BEN İLK KEZ DUYUYORUM AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR MAŞALLAH NE ÇOK ŞEY BİLİYORSUN NANE'CİM

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duydum karayemişi.Önce çekirdekli siyah üzüm sandım.Ama değiliş.Güzel görünüyor elleine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. canım
    ben hiç böyle bir yemek duymamıştım.ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. karayemiş nedir bilmiyorum ama görüntüsü güzelmiş zeytini andırıyor eminim tadıda güzeldir eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Evet taflan canım karadenize özgü
    bir yemektir çocukken çok yerdim yemeyeli uzun zaman oldu ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Karayemiş dediğin sanırım taflan.
    Eşim de sizin memleketten.
    Daha 2 hafta önce kayınvalidem bizdeydi.O da yapmıştı gerçekten çok güzel oluyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  8. canım,ellerine sağlık değişik bi yemek.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bu YEMEĞİ YEMEDİM HİÇ. AMA MEYVE OLARAK BAYILIRIM. SAMSUNDAKİ EVLERİMİZDE BAHÇELERDE VAR VE BEN ÇOK ÖZLERİM
    SEVGİLER CNM

    YanıtlaSil
  10. karayemiş çok severim daha doğrusu aşlecek çok severiz.ama kavrulduğunu ilk sefa görüyorum.hemen anneme sormam lazım.:))

    YanıtlaSil
  11. Paylaşımın için çok teşekkürler , Bizim evimizin bahçesinde yaklaşık 5-6 tane karayemiş ağacı var , ben meyva olarak yiyemiyorum ama bu sene meyvası olduğu zaman verdiğin tarif üzerine tuzlayıp saklayacağım ve kavurmasını yapacağım.
    Ellerine sağlık , çok güzel bir görüntü.
    Güzel bir hafta sonu diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Karayemişin kavurmasının yapıldığını bilmiyordum. Vay be:) Daha neler görcez bakalım.

    Bu arada neslihanın dediği taflanla karayemiş aynı şey :)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Bende ilk kez duyuorum bu yemeği ama çok leziz görünüyor,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  14. Karayemiş(taflan)çok severim,mayhoş bir tadı olduğundan kavurmasının da güzel olacağını düşünüyorum,hiç yemedim,denemek isterim,ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Bende ilk kez duyuyorum. Ama yenilige acik oldugum icin güzel bir tat olduguna eminim.
    Ellerine saglik
    Sevgiler Atesböcegi Ümmühan

    YanıtlaSil
  16. değişik bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık.

    Sevgiler!...

    YanıtlaSil
  18. vışşşşşşşşş bir şey daha öğrendim.ilk kez duydum karayemişi.güzel yurdumun ne güzel lezzetleri var ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Karayemişi bilirim ama kavurmasını yeni gördüm,güzel görünüyor
    Naneciğim eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. eline sağlık nanecim afiyet olsun çok da lezzetlidir mübarek yalnız biliyor musun bilmem amam tarifine not düş derim ayrıca şeker hastası olanlar bu meyveyi bol bol tüketmeliymiş çünkü düzenleyici etkisi varmış bizim buralarda boldur özellikle şeker hastası kişilerin gözdesi olan bir meyvedir sevgiler

    YanıtlaSil
  21. çok güzel görüntü mutlaka lezzetlidir deniycem canım ellerine sağlık canım munucum sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  22. Bloglarda yöresel yemekleri görünce çok mutlu oluyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Bizim memlekette de bu yemeği çok yaparlar.Herkesin alışık olmadığı bir tat,ama çok lezzetlidir.Tarif için teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  24. hani bunun pirinci

    YanıtlaSil
  25. Biz pirinçsiz yapıyoruz, pirinç konuyormu bilmiyorum bile, herkesin ağız tadı farklı oluyor sanırım.

    YanıtlaSil