Malzemeler
portakal
tozşekerportakal
Yapılışı
Portakal kabuklarını ince ince ve küçük doğrayın. Kavanozun dibine bir kat portakal kabuğu ve 2-3 yemek kaşığı tozşeker koyun. Kavanozu doldurana kadar bu işleme devam edin. Kavanoza portakal kabuklarını dizerken üzerini kaşıkla çok az bastırın. En üstünü komple tozşekerle kaplayın. Buzdolabında saklayın. Şekerler eriyince portakal çok güzel şekerleme oluyor. Kullanıcağınız zaman kavanozdan alıp azar azar kullanabilirsiniz. Ben portakal miktarı belirtmedim. Yapacağınız kavanoz kadar portakal kabuğu soyun. Mutlaka bol şekerle dizin portakal kabuklarını, şekerler eriyince portakalla bütünleşsin. Portakal kabuğunun beyaz kısımlarını almayın, acı yapabilir.
canım çok güzelmiş tarifin.acaba kaçgünde tam kıvamını buluyor...
YanıtlaSilmerhaba tarifin bloğunda yayımlayıp p.d.ç.s.etkinliği 36 yazıyorsun bana haber verince ben gelip alıyorum canım kolay gelsin.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok lezzetlidir çocukken anneannem yapardı sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık bende yapmayı düşünüyordum deryada görmüştüm şimdi kesin yapıcam ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık bende yapmayı düşünüyordum deryada görmüştüm şimdi kesin yapıcam ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilNaneciğim ellerine sağlık.ben de yapacağım ama birkaç sorum var. ne kadar süre saklanabiliyor,nerde saklıyacağım bir de kek de kullanabilir miyim? öpüyorum şeker.sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım benim bu portakal şekerlemesi denemek istiyorumda acı olmuyormuki? takipteyim
YanıtlaSilMisssler gibi portakalın kokusunu ve tadını çok seviyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum
hayırlı cumalar.
ELLERİNE SAĞLIK NANECİM
YanıtlaSilMerhaba,Portakal şekerlemeleri çok hoşuma gitti.Portakalı rendeleyerek de yapabilir miyiz?eline sağlık...
YanıtlaSilcok güzel fikir, bizde portakal pek yenmiyor, bu yolla yedirebilirim ev ahalisine, malum portakalin vitaminide kabugunda.. :))
YanıtlaSilellerine saglik arkadasim..
Kurabiye ve kekler için çok güzel bir şekerleme olmuş. Bunu mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilMutlaka denemek isterim ben de, portakalın herşeyini çok severim çünkü. Biz her gün portakal sıkarız ama onların kabuklarını sıkıldıktan sonra nasıl soyabilirim, bir denemem lazım, teşekkürler :)
YanıtlaSiliki kavanozda ben yaptım bundan,kekte çok hoşuma gidiyor özellikle ellerinize sağlık
YanıtlaSileline sağlık bir ara bende yapmak istiyorum tarif verdiğin iyi oldu elimin altında bulunsun sevgiler
YanıtlaSilŞekerleme nefis. Ödülünüzü almak için bloğuma uğrayabilir misiniz?
YanıtlaSilçok ilginç ve yapımı da o kadar değişik bir şekerleme.
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim.
Paylaşımın için teşekkürler...
Portakal ne kadar güzel bir aroma veriyor değil mi?Ellerine sağlık,afiyetle yiyin!
YanıtlaSilŞekerleme nefis. Ödülünüzü almak için bloğuma uğrayabilir misiniz?
YanıtlaSilcanım bende cok severim porkalaı ve fırsat buldukça portakallı tarifler denerim bu sekerleme tarifini hemen not aldım en kısa zamanda yapıcam .
YanıtlaSiltatlım ayrıca 7 martta sevgili chaplincafe burcu arkadaşımız istanbula geliyor ve bizlerde üsküdarda artık geleneksel olan istanbul buluşmamızı yapıcaz ve henüz yer belli degil ama sende madem üsküdardasın senide aramızda görmek isteriz ayrıca suanki düşüncemiz yöre alışveriş merkezi olarak düşünüyoruz eger seninde fikrin varsa ve benle paylaşırsan cok sevinirim sonuçta ben üsküdarı hiç bilmem ve sizlerden yardım bekliyorum şimdiden tşk ederim ayrıca;
Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN!
SEVGİLİLER GUNUN KUTLU OLSUN...
SEVGİLER
SEVİL
Keklerin pastaların içine ne güzel olur bu şekerlemeler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
canım
YanıtlaSilbizde bolca portakal bulunur.bende bunu deneyeceğim.ellerine sağlık
Sevgiler
Neslihanın sorduklarını hemen cevaplıyım.........
YanıtlaSil(ne kadar süre saklanabiliyor)
demişsin.
Buzdolabında istediğin kadar sakla, ve istediğin kadar kullan. Lazım olduğu kadar kaşıkla içinden al.
(nerde saklıyacağım bir de kek de kullanabilir miyim) demişsin.
Buzdolabında kavanozda ağzı sıkıca kapalı olarak sakla. Kekte,kurabiyede nerde istersen sakla. Bol şekerle kavanoza dizmeyi unutma. Şekerler eriyince portakal kabuklarıyla buluşuyor yuşumuyor harika bir tat alıyor.
Aa çok ilginç, çok da pratik. Reçel mi bu?
YanıtlaSilSEVGİLİ TAZE NANE,BENDE PORTAKAL ŞEKERLEMESİNİ ÇOK SEVERİM.ELLLERİNE SAĞLIK ,İYİ FİKİR BENCE VE HEMEN BUNU UYGULAMALIYIM. SEVGİLER..
YanıtlaSilBol şekerle dizmeyi sakın ihmal etmeyin.
YanıtlaSil