26 Ekim 2011 Çarşamba

MERCİMEKLİ BÖREK



Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz
1/2 limon suyu
alabildiği kadar un
ayrıca
1 su bardağı sıvıyağ (yağlamak için)
nişasta (açmak için)
içi için
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Mercimeği ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Nişasta serpip açabildiğinizce ince açın. Sıvıyağ gezdirin katlayın. İç malzemeden koyup üçgen şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Kalan yağdan böreklerin üzerine sürün. Kızgın fırında pişirin.

6 yorum:

  1. mercimekli iç gerçekten çok lezzetli oluyor.böreğinizde çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. çıtır çııtır bir şey bu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Mercimekle hem de elde açılmış bir börek. Eminim nefis olmuştur. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Bende çok severim mercimekli böregi, elelrine saglik canim

    YanıtlaSil