21 Mayıs 2012 Pazartesi
LORLU PAZI SARMASI
Malzemeler
2 bağ pazı
2 su bardağı lor peyniri
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
1 demet taze soğan
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Pazı yapraklarını haşlayıp soğuk suya batırın. Pilavlık bulguru haşlayın. Taze soğanı ince ince doğrayın. Bulgur, taze soğan, lor peyniri, tuzu ve karabiberi karıştırın. Pazı yapraklarının içine koyup sarın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine sütü ve tereyağı parçalarını dizip sıcak fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben bu tepsiyi aldım
YanıtlaSilellerine sağlık...
Burda olmayan sey lor peyiri, cok özlüyorum Türkiye`nin carsi pazarlarini. Ellerinize saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilTarifinizi not ettim, sevgiler.
YanıtlaSilbaşlığı okuduğumda şaşırdım,ilk kez gördüğüm bir tarif.... paylaşım için teşekkğrler,ellerine sağlık..
YanıtlaSilpazıyı severim fakat bu şekilde denemedim hiç. elinize sağlık afiyet şeker olsun. sevgiler
YanıtlaSilsanırım geçen senede gene sende mi görmüştüm bunu! yoksa bilemiyorum hatırlayamıyorum ama denemek istiyorum of bak çok merak ettim şimdi :)
YanıtlaSilSanırım bu fırında sütle pişirme Karadeniz usulü birşey, Reyyanın patatesli tarifi de göyleydi.
YanıtlaSilBir gün de bunu denerim kısmetse.
Ellerine emeklerine sağlık nanem..
ellerıne sağlık canım nefıs gorunyor bu tur tatlara bayılıyorum
YanıtlaSilDegisik bir sarma olmus ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler
Sefa