21 Mayıs 2012 Pazartesi

LORLU PAZI SARMASI




















Malzemeler
2 bağ pazı
2 su bardağı lor peyniri
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
1 demet taze soğan
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Pazı yapraklarını haşlayıp soğuk suya batırın. Pilavlık bulguru haşlayın. Taze soğanı ince ince doğrayın. Bulgur, taze soğan, lor peyniri, tuzu ve karabiberi karıştırın. Pazı yapraklarının içine koyup sarın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine sütü ve tereyağı parçalarını dizip sıcak fırında pişirin.

9 yorum:

  1. ben bu tepsiyi aldım
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Burda olmayan sey lor peyiri, cok özlüyorum Türkiye`nin carsi pazarlarini. Ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Tarifinizi not ettim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. başlığı okuduğumda şaşırdım,ilk kez gördüğüm bir tarif.... paylaşım için teşekkğrler,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. pazıyı severim fakat bu şekilde denemedim hiç. elinize sağlık afiyet şeker olsun. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sanırım geçen senede gene sende mi görmüştüm bunu! yoksa bilemiyorum hatırlayamıyorum ama denemek istiyorum of bak çok merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
  7. Sanırım bu fırında sütle pişirme Karadeniz usulü birşey, Reyyanın patatesli tarifi de göyleydi.

    Bir gün de bunu denerim kısmetse.

    Ellerine emeklerine sağlık nanem..

    YanıtlaSil
  8. ellerıne sağlık canım nefıs gorunyor bu tur tatlara bayılıyorum

    YanıtlaSil
  9. Degisik bir sarma olmus ellerinize saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil