13 Nisan 2013 Cumartesi

İKİ KATLI ÇİLEKLİ PASTA

 
 
 
Malzemeler
6 tane yumurta
5 kahve fincanı un
6 kahve fincanı toz şeker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 kahve fincanı ılık su
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
ayrıca
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
80 gr bitter çikolata
çilek
Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip çırpmaya devam edin. Harcı ikiye bölün. Yağlanmış kalıplara dökün. 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen pandispanyanın bir tanesini kalp şeklinde çıkarın, kenarlarından çıkan pandispanyaları ufalayın. Krem şantiyi sütle çırpın. Pandispanyanın arasına sürüp çilek dizin. Pandispanyayı kremşantiyle kaplayıp ufaladığınız keklerle kenarını kaplayın. Kalpli pandispanyayada aynı işlemi uygulayıp diğer pandispanyanın üzerine oturtun. Çikolatayı benmari usulü eritip çilekleri batırın ve donmasını bekleyin. Pastayı çileklerle süsleyin.
 

5 yorum:

  1. çok güzell olmuşş yAa:).sunumuda farklı.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜÜYOR

    YanıtlaSil
  4. muhteşem görünüyor lezzeti de öyledir..
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. cok güzel görünüyor ellerine saglik

    YanıtlaSil