16 Eylül 2013 Pazartesi

PİZZA POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
2 çay bardağı ılık süt
1 tane yumurta
42 gr yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
için için
sucuk, sosis
kırmızı ve yeşil biber
salam, mısır
ayrıca
1 küçük çorba kasesi renlenmiş kaşar peyniri
kekik
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için maya, toz şeker ve sütü maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağ, yumurta ve mayayı karştırıp yoğurun. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. 1 tatlı kaşığı kadar küçük doğradığınız iç harçtan koyup kapatıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve kekik serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum: