9 Ocak 2016 Cumartesi

ÇATLAK BROWNİ KURABİYE



Malzemeler
225 gr bitter çikolata 
2 tane yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2  su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ayrıca
pudra şekeri
Yapılışı
Bitter çikolatayı iri parçalar halinde kırıp tereyağ ile birlikte benmari usulü eritip ılınması için bekletin.
Toz şekeri ve yumurtaları mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Eritilmiş tereyağlı çikolatalı karışımı ve kakaoyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Çırptığınız karışımın üzerini kapatın buzdolabında 3-4 saat veya bir gece bekletin. Hamur donunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hızlıca yuvarlayıp pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin çünkü kabarıyor. (hamur gözünüze cıvık gelebilir, ama un ilavesinde bulunmayın pişerken sorun olmuyor) 170-180 derece arası önceden ısınmış fırında 10-15 dakika arasında pişiyor. Fazla pişerse kurabiyeler sertleşiyor. 

3 yorum:

  1. Blogunuzu facebokta gordum sayfanizi, artik instagram var ama siz ne guzel halen blogdasiniz, zarif ve sade bir blog, begendim sizi. Ayse

    YanıtlaSil
  2. Oww değişik bir tarz. denemekte yarar var. emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tek kelime mukemmel yaaa nevin

    YanıtlaSil