13 Mart 2016 Pazar

DEREOTLU ÇATAL KURABİYELER



Malzemeler
200 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta 
alabildiği kadar un
yarım demet dereotu
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
çörek otu
Yapılışı
Süt, sıvıyağ, pudra şekeri, tuz, yumurta ve mahlebi bir kapta karıştırın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Un, ince kıyılmış dereotu ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. 3 tane rulo yapıp uçlarını birleştirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum: