Malzemeler
1 orta boy lahana
2 su bardağı pirinç1 orta boy lahana
2 tane soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı fıstık
yarım çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nane
2 kesme şeker
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçasınıda ilave edip kavurun. Pirincide yıkayıp ekleyin. Kavurmaya devam edin. Fıstığı ve üzümüde ekleyip kavurun. 5 dakika daha kavurun ve baharatlarını ekleyin. 5 dakika daha kavurun ve 1 su bardağı su ekleyip pişirin. Lahanayı bölmeden bütün haşlayın. Haşlandıktan sonra lahanadan parçalar koparıp iç harçtan koyup sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 1 bardak sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.
Fatoşcum ellerine sağlık çok severim sarmanın her türünü öptüm...
YanıtlaSilBEN BU LAHANA SARMASINI YİYEMİYORUM MALESEF KOKUYOR TÖVBE YARABBİM AFFET BENİ AMA ÖLE NAPAYIM HA BU ARADA DIZMANAYA YORUM YAZMAK İÇİN GELMİŞTİM LAHANA SARMASIYLA KRŞILAŞTIM DIZMANAYI ÇOK SEVERİM BENİMDE EVİMDE ÇOK SIK YAPTIĞIM VE ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilCanımm ellerine sağlık..İnsanın yaşla beraber damak zevkide değişiyor..Yirmili yaşlarda ağzıma sürmezdim..Ama şimdi çok severek yiyorum..Sevgilerimle..
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK.AİLECE ÇOK SEVERİZ LAHANA DOLMASININ HER ÇEŞİDİNİ.SENİN ELİNDEN ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR EMİNİM.ÇATALIMA BİR TANE BATIRIP ALDIM UMARIM KIZMAZSIN....
YanıtlaSilEline sağlık Naneciğim,nefis olmuş dolman.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilbayılırım lahana sarmasında çok güzel olmuş incecik benimkiler biraz tombiş oluyor beceremiyorum pek ellerine sağlık
YanıtlaSilharika görünüyor eline sağlık:)
YanıtlaSilBakla,bamya,ve lahana sarmasını hiç yemezken son 2 senedir çok çok seviyorum.yanlız ben böyle saramıyorum ne güzel incecik olmuş.üzerinede bol yoğurt oldumu nefisss
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.