27 Kasım 2009 Cuma

YUFKALI TİRİT



Malzemeler
1 tane tavuk
5 adet yufka ekmeği
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
Yapılışı
Tavuğu tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Yufka ekmeğini rulo sarın, 2 parmak enliliğinde kesin. Tavuk suyuna batırıp servis tabağına dizin. Üzerine ceviz ve tiftiklenmiş tavuktan serpin. Yufka ekmeklerini tavuk suyuna batırıp üzerine tekrar dizin. Bu işleme malzeme bitinceye kadar devam edin. Üzerine kızdırılmış tereyağ dökün.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım muhteşem tariflerle dönmüşsün yufkalı tiride bayıldım zaten.

    YanıtlaSil
  2. tirit hiç yememiştım.kutlu doğum haftasında urfaya geziye gitmiştik. sabah ezanında gün doğmadan balıklı gölün yanında bulunan cagmı içerisinde yemiştık. ilk yedim ama çok begendim sevgiler. canım oo güzel günü bana hatırlattıgın için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil