1 bütün ekmek
su
alabildiği kadar un
tuz
içi için
peynir
maydanoz
sivri biber
domates
yağlamak çin
tereyağ
Yapılışı
Bütün ekmeği ıslatıp elinizle ufalayın. Tuz ve alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Servis tabağı büyüklüğünde açın. İç malzemeden koyup ay şeklinde kapatın. Teflon tavada önlü arkalı pişirin. Tereyağ ile yağlayın.
sabah sabah ne de güzel göründü gözüme..ben gidip yapayım en iyisi :))
YanıtlaSilne kadar güzel bir tarif hem bayat ekmeklerde değerlendirilmiş olur
YanıtlaSilMmmm nefis sabah sabah süper bir görüntü! ellerine sağlık
YanıtlaSilHımmm.olsada yesek.Annemde böyle yapar.Özellikle evde maya yoksa bu yöntemle bekletirsen hamurun mayalanmasınıda sağlıyor.Hemde bayat ekmek israf olmuyor.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilİsrafı önleyen ne güzel bir tarif.
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım.
ne güzel mamalar yapmışsın sen öyle :)tam evdeki bayat ekmeği ne yapsam diye düşünürken senin bloğunla karşılaştım, her yerini inceledim,ilk fırsatta deneyeceğim tariflerin var,takipteyimm, bende seni bloğumda görmek isterim cmnm,sevgiler..
YanıtlaSilHarika fikir,hiç aklıma gelmemişti bayat ekmeği böyle değerlendirmek:)
YanıtlaSilÇok da nefis gözüküyor,afiyet ifa olsun..
OOhh ellerinize saglik.Afiyet olsun efendim..
YanıtlaSilCOK DEGISIK BIR TARIF BAYAT EKMEKLER DEGERLENIR ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilCOK GUZEL OLMUS
SEVGILER
aaaa ilk defa duydum böyle birşeyi süper ellerine sağlık mutlaka deniycem...
YanıtlaSilne güzel bir fikir:)eline sağlık
YanıtlaSilinanın şaştım kaldım bu tarife :)) ne kadar yaratıcısınız, tebrik ederim sizi. 40 yıl düşünsem ekmekleri bu şekilde değerlendirmek aklıma gelmezdi. ilk fırsatta deneyeceğim, ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif.Tadını çok merak ettim.Sanırım yapacağım.Teşekkürler.
YanıtlaSil