Malzemeler
6 adet çinekop
2 adet pazı yaprağı
4 diş sarımsak
2 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
1 adet limon
Yapılışı
Sarımsakları ezin. Balıkların içerisine tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakdan sürün. Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Çinekopları pazı yapraklarına sarın. Havucu rendeleyip tencerenin altına serpin. Üzerine balıkları dizin. Her balığın üzerine biber parça tereyağ ve limon dilimi yerleştirin. 1 çay bardağı su gezdirip kısık ateşte pişirin.
ellerinize sağlık münevver hanım,çinekop çok güzel bir balıktır,farklı bir sunum olmuş,sevgiler..
YanıtlaSilreyhan kesici
tarifi okurken çok lezzetli olabileceğini düşündüm ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsüper bir sunum, ellerine saglik
YanıtlaSilbalık ve pazı yaprağı tam karadeniz usulu bir tarif olmuş sunum süper emeğinize sağlık ,selamlar
YanıtlaSilNe güzel görünüyor! Bugün balıkçımız "balıkçııı" diyerek geçerken oh be dedim, yine ondan taze balık alabileceğiz.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
YanıtlaSilCici pazarlar diliyorum..