24 Kasım 2011 Perşembe

LAMESLİ EKMEK



Malzemeler
2 çorba kasesi un
1/2 paket yaşmaya
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
içi için
2 bağ pazı
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
pulbiber
1/2 demet taze nane
ayrıca
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp 2 saat dinlendirin. Pazıyı kendi buharında haşlayıp fazla suyunu sıkın. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Sarımsağı, salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika kavurun. Hamuru ikiye bölün yarısını yağlanmış tepsiye elinizle yayın. İç malzemeyi yerleştirin. Kalan hamuru elinizle açın tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında pişirin.

Not: Karadeniz yöresinde özelliklede Trabzon'da çok sık yapılır.

4 yorum:

  1. bende artık ekmek katagorisi açmam gerek :)
    ekmek makinamı bir kullanabilsem ne mamalar yapıcamda kullanamadım anlıyamadım dilinden :)
    canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis ve değişik ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. çanakkaleninde çok meşhur yemeğidir sini basma yada pide deriz:) pazılıda bir başka güzel olmuş:) ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel ve benim için degişik bir tarif paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil