Malzemeler
4 su bardağı un
1/2 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
içi için
300 gr kıyma
3 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
ayrıca
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ve ince doğranmış biberi ekleyip tuzunu ve karabiberi katın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile uzunlamasına açın. İç malzemeden koyup şekil verin. Üzerine yoğurtlu yumurta sürüp kızgın fırında pişirin.
eline sağlık çok leziz görünüyor
YanıtlaSilellerinize saglikkkkkkkkkk
YanıtlaSilkeske cayiminsimdi olsa:)))) yaninda
Sevgili TAZE NANEciğim şimdi sabah sabah bu bana yapılır mı zaten çok acıktım.Bilgisayardan kalkabilirsem kahvaltı hazırlayacam ama senin pideler çayla ne iyi olurdu.Ellerin dert görmesin.Çok iştah açıcı.sevgiler
YanıtlaSilmukemmel gorunuyor sanırım kapalı pidelerde kendi lezzeti icinde kaldıgı icin tercihim kesinlikle bundan yana, ellerinize saglık ...
YanıtlaSilSüper görünüyor Pideler... Ellerinize saglik.. Sevgilerimle, güzel bir haftasonu diliyorum...
YanıtlaSilAyyyyy..en sevdiğim pidedir.Afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilyanında ayranla harika bir öğün ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun
iyi geceler:))