27 Şubat 2012 Pazartesi

LABNELİ POĞAÇA



Malzemeler
300 gr labne peyniri
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
alabildiği kadar un
içi için
beyaz peynir
maydanoz
Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin. Diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın, iç malzemeden koyup şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 30 dakika dinlendirin. Sıcak fırında pişirin.

4 yorum:

  1. merak ettim bende yapacağım ..teşekkürler paylaşımın için ..

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım harıka bır pogaca olmus olsa da yesem

    YanıtlaSil
  3. tadıda eminim görüntüsü kadar güzeldir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. mayalı hamurişlerine bayılıyorum hem göze hem mideye hitabediyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil