10 Şubat 2013 Pazar

ÜÇ ÜRÜKLÜ PİLAV


 

 
 
 
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
4 tane soğan
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tereyağını eritip üzerine pirinci ve bulguru ekleyip 5 dakika kavurun. Mercimeği ve tuzunu katıp 1-2 kez çevirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda karamelize edip tuz ve karabiber katın. Pilavı servis tabağına alıp üzerine soğanlı harcı gezdirin.
 

2 yorum: