26 Aralık 2013 Perşembe

HELLİMLİ PİZZA

 
 
Malzemeler
500 gr un
1 paket instant maya
360 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
15-20 tane çekirdekleri çıkarılmış zeytin
2 yemek kaşığı ketçap
kekik
Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alın, ortasını açıp maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerlerine ketçap sürüp, kekik serpin. Kaşar peynirini ve zeytini serpin. Hellim peynirlerini küçük parçalar halinde dilimleyip pizzanın üzerine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

2 yorum: