23 Aralık 2013 Pazartesi

KIYMALI VE KURUYEMİŞLİ POĞAÇA

 
 
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
1 paket instant maya
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 tutam tuz
alabildiği kadar un
iç harcı için
400 gr kıyma
3 tane soğan
yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı ceviz
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
tuz, karabiber
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Hamur için sıvıyağ, süt, soda, maya, toz şeker, mahlep ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İçi için tavada kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Kuş üzümü ve dövülmüş cevizi ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocakta alıp ılınmasını bekleyin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve avucunuzun içinde açarak kıymalı harçtan koyun. Elinizle hamuru kapatıp top şekli verip yağladığınız muffin kalıbına koyun. Poğaçaları yarım saat dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin, önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum: