17 Aralık 2013 Salı

ZEYTİN EZMELİ KITIR

 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
içi için
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1'er tatlı kaşığı kekik, nane, pulbiber
açmak için
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Hamur için un, yoğurt, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. İlk hamuru unlu tezgahta nişasta serperek çok ince olmayacak şekilde açın. Derin bir kasede zeytin ezmesi, sıvıyağ, kekik, nane ve pulbiberi karıştırın. Hamurun üzerine bu karışımdan sürün. Açtığınız ikinci yufkayı zeytinli karışımın üzerine yayıp elinizle iyice bastırın. Bu şekilde 5 dakika beklettikten sonra, merdane ile üzerinden geçip hamuru inceltin. Daha sonra 2 parmak kalınlığında keserek kare parçalar çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan 2 hamur parçasınada aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 

2 yorum:

  1. Cips gibi olmus. Cok lezzetli gorunuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. özellikle çocuklar bayılır buna. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil