12 Mayıs 2014 Pazartesi

TON BALIKLI PİZZA

 
 

Malzemeler
500 gr un
yarım paket yaşmaya
ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için
2 kutu ton balığı
1 küçük kutu konserve
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
3-4 yemek kaşığı zeytin
1 çorba kasesi rendelenmiş muratbey light kaşar peyniri
sosu için
1 tane domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığ kekik
1 tutam fesleğen
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alın, ortasını açıp maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru  bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Sosu için domates, sarımsak ve fesleğeni blendırdan geçirip, tuz ve kekik atıp karıştırın. Hamurların üzerine sosu sürün. Hamurların üzerlerine, yağı süzdürülmüş ton balığı, mısır, jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytini koyun. Biraz kaşar peyniri serpip, önceden ısınmış fırında pişirin. Fırından almaya yakın, kalan kaşar peynirini serpip 1-2 dakika daha fırından tutup alın.

2 yorum:

  1. Ton baligi cok lezzetli tat katmistir. Ellerine saglik canim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok doyurucu görünüyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil