15 Kasım 2014 Cumartesi

TARÇINLI POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr oda ısısında tereyağ
yarım su bardağı süt
2 tane yumurta (sarısının biri üzeri için)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
3 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
için için
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ, süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Un, tarçın, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, peynir koyup kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

1 yorum: