Malzemeler
1 tane kakaolu pandispanya (tek katı)
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
75 gr tereyağ
2-3 tane damla sakızı
250 gr ahududu
1 paket vişne jölesi
Yapılışı
Pandispanyanın tek katını servis tabağına koyduğunuz kelepçeli kalıba alın, portakal suyuyla biraz ıslatın. Un ve tereyağını sarartmadan kavurun. Sütü ilave edip pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce toz şeker ile dövülmüş damla sakızını koyup bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Karışımı mikserde 5-6 dakika arasında çırpın. Sakızlı muhallebiyi pandispanyanın üzerine dökün. Jöleyi üzerindeki yazılı tarife göre hazırlayın. Ahududuyu jöleye ekleyip karıştırın. Jöleyi biraz donana kadar buzdolabında bekletin. (tam dondurmayın güzel durmaz) Donmaya başlayınca sakızlı muhallebinin üzerine dökün. Tartı buzdolabına koyup 2-3 saat sonra servis yapın.
1 tane kakaolu pandispanya (tek katı)
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
75 gr tereyağ
2-3 tane damla sakızı
250 gr ahududu
1 paket vişne jölesi
Yapılışı
Pandispanyanın tek katını servis tabağına koyduğunuz kelepçeli kalıba alın, portakal suyuyla biraz ıslatın. Un ve tereyağını sarartmadan kavurun. Sütü ilave edip pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce toz şeker ile dövülmüş damla sakızını koyup bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Karışımı mikserde 5-6 dakika arasında çırpın. Sakızlı muhallebiyi pandispanyanın üzerine dökün. Jöleyi üzerindeki yazılı tarife göre hazırlayın. Ahududuyu jöleye ekleyip karıştırın. Jöleyi biraz donana kadar buzdolabında bekletin. (tam dondurmayın güzel durmaz) Donmaya başlayınca sakızlı muhallebinin üzerine dökün. Tartı buzdolabına koyup 2-3 saat sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder