4 Kasım 2014 Salı

KIYMALI VE HAVUÇLU POĞAÇA

 
 
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1'er çay kaşığı toz şeker, tuz
aldığı kadar un
için için
150 gr kıyma
2 tane havuç
yarım kahve fincanı sıvıyağ
tuz, karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Hamur için tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, toz şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. İçi için, kıymayı sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Havucuda ilave edip biraz daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilave edip ocaktan alıp soğutun. Dinlenen hamuru dört parçaya ayırın ve her birini merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Hamuru önce dörde bölün. Her parçayı tekrar ikiye bölün ve 8 adet üçgen elde edin. Ayırdığınız diğer üç hamurada aynı işlemi uygulayıp 32 tane üçgen elde edin. Kestiğiniz hamurların geniş ucuna iç harçtan koyup, rulo sarın. Hamur ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Poğaçaları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

2 yorum: