31 Ağustos 2008 Pazar

GÜVEÇ



Biz bu güveci odun ateşinde kuzune sobada pişirdik. Güveç odun ateşinde pişince daha lezzetli oluyor. Yıllanmış güveç tenceresinde pişen yemekler daha lezzetli oluyor. Yıllar içerisinde pişirdiği yemeğin yağı ve baharatı içerisine sindiği için pişirdiğiniz yemek daha lezzetli oluyor.

Malzemeler
1 kilo kuzu eti
3 adet patates
3 adet soğan
3 adet patlican
5 adet domates
5-6 sivribiber
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz,pulbiber,kekik
Yapılışı
Etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta soğanları piyazlık doğrayıp, güvecin en altına dizin. Üzerine biberleri ekleyin. Daha sonra sırasıyla yarı pişmiş etleri, yemeklik doğranmış patatesi, patlicanı, sarımsağı ve baharatlarını ekleyin. Daha sonra irice doğranmış domatesleri ekleyin. En üzerine fındık büyüklüğünde parçalanmış tereyağını koyun. Güveci odun ateşinde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder