Mıhlama Karadeniz Bölgesinde yapılan bir yemek çeşiti. Yapımı oldukça kolay, tabi trabzondan gelen peynir ve tereyağını kullanırsanız daha da lezzetli olur.Biz bu mıhlamayı 3 kişilik yaptık. Siz arzuya göre malzemeyi artırıp, eksiltebilirsiniz.
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
250 gr telli peynir veya koleti peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 küçük kase ılık su
Yapılışı
Tereyağını eritip mısır unu hafif rengi değişinceye kadar kavurun. Tuzunu ve suyu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra telli peyniri ekleyip, bir iki karıştırıp peynirin erimesini sağlayın. Peynir eriyince karıştırmayı bırakıp, hafif dibi tutuncaya kadar pişirin. Sıcak yemek lazım yoksa donup lezzeti gidiyor. En güzel yeri tencerenin altındaki kazınıp yenen yeridir.
selam,
YanıtlaSilbayramda bizde Karadeniz' gideceğiz ve orada bol bol yiyeceğim.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Sevgilerimle
Yöresel yemeklerinizin hepsini okudum, hepsi çok güzel, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyemekdefterim.blogcu
37 yaşımdayım bir müşterim öğle yemeği olarak ikram etmişti.Harikaydı.Tavsiye ederim.
YanıtlaSil