Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
150 gr kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
100 gr tereyağ
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Su ve tuz ile birlikte çırpın. Alabildiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın. 10 bezeye ayırıp 10 dakika dinlendirin. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın. Tavanın en altına koyacağınız yufkayı haşlamadan yağladığınız tavaya yayın. Tereyağı eritin. Kaşar peynirini rendeleyip maydanozla karıştırın. Daha sonra açtığınız yufkaları kaynar tuzlu suya atın. 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya alın. Soğuk sudan elinizle süzerek alıp tavaya yayın. Aralarına tereyağ gezdirin. 5 yufka bitinceye kadar bu işleme devam edin. Arasına iç malzemeyi koyun. Diğer yufkalarıda haşlayıp soğuk sudan geçirip tavaya yayın. Aralarına tereyağ gezdirin. Haşlanmamış bir yufkayı üzerine kapatın. En üste kalan yağı bolca dökün. Tavada böreği çevirerek ve arkalı önlü pişirin.
diyetteyim şekerim:).şöle göz ucuyla süzüp gidiyorum..ellerine sağlık:D
YanıtlaSilnefıs ellerıne saglık canım cektı valla sevgıler..
YanıtlaSilSu böreği dayanamam hemen yerim ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,öptüm...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık bende çok sık yaparım bu böreği enfes olmuştur şimdi o...
YanıtlaSilÇok güzel ve çekici görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Ne kadar iştah açıcı görünüyor, ellerine sağlık,
YanıtlaSilSımsıcak sevgiler.....
sen bu tavayı gönder hiç durmaaa
YanıtlaSilsevgilerr
selam canım.tadına bakabilirmiyim?pek güzel görünüyor.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Ellerine sağlık canım öyle güzel görünüyorki
YanıtlaSilöptüm
ya ben bunu hazır vakumlu poşetteki yufkayla yapsam olur mu acep?
YanıtlaSilbörek için yufka açmaya cesaret edemiyorum ben :(
ellerine sağlık süper görünüyor!!!
su böreğin nefiss.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler.
Su böreği olsunda nerde olursa olsun tavada tepside tencerede...ımmhhh elinize sağlıkk.
YanıtlaSilSevgiler
harika görünüyor , ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgilerimle
ÇOK SEVERİM SU BÖREĞİNİ BU SANKİ DAHA PRATİK OLMUŞ . HAMURLARI TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE DEĞİL DE TAVA BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇMAK DAHA KOLAY GELDİ BANA ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilvaavv:)) nanem olmadı böyle..
YanıtlaSiluzanıp alsam kahvaltı yesem olmazmıydı..
ellerine sağlık olsun..