20 Kasım 2008 Perşembe

TAVUKLU KOLAY MANTI



Malzemeler
2 adet tavuk butu
3 adet yufka
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuk butlarını tuzla birlikte 2 su bardağı suda haşlayın. Tavuk butlarını soğuduktan sonra iri parçalar halinde tiftikleyin. Yufkaları 4'e bölüp 12 parça elde edin. Tiftiklediğiniz tavuklara karabiber katın. Yufkaların içerisine koyup sigara böreği sarar gibi sarıp, gül böreği şekline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bütün gül böreklerinin üzerine yarım kepçe soğuk tavuk suyu dökün. Tekrar fırına koyup tavuk suyunu tamamen çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarmısak döküp. Kızdırılmış tozbiber gezdirin.

11 yorum:

  1. hımmm çok lezzetli görünüyor.tam oglumun damak tadına göre bir yemek olmuş.ilk fırsatta deneyecegim.elinize saglık.
    hayırlı cumalar.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. Süper bir mantı olmuş. Tavuklu oluşu benim için ayrıca bir tercih sebebi.
    Ellerine sağlık:).
    Sevgiler.
    aslı

    YanıtlaSil
  3. Üzerindeki yoğurt ve kırmızı biberle nasıl güzel görünüyor yaa
    ellerine sağlık canım
    çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. HIMMM SOSYETE MANTISI HAA.
    NEFİS OLMUŞ CANIM ELİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir lezzet ellerine sağlık canım öptüm..

    YanıtlaSil
  6. sarımsaklı yoğurtlu lezzetleri çok severim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok degısık nefıs bır tarıf canım ellerıne saglık sevgıler...

    YanıtlaSil
  8. Etlisindense tavuklusunu tercih ederim bende..Çok nefis görünüyor naneciğim,ellerine sağlık canım..


    Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..


    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  9. etlidense tavuk daha mı güzel olur acaba denemeli , eline sağlık

    YanıtlaSil
  10. Kaç kalori olduğunu düşünmeyip diyetime son vericem bi öğünlük:) Harika görünüyor.eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Çok çok lezzetli bir tarif,daha önce denememiştim ama mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil