2 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
içi için
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İki misli kabarıncaya kadar mayalandırın. Hamuru 4'e bölün. Merdane yardımıyla inceltin. Hamurun üzerine haşhaş ezmesiyle karıştırılmış sıvıyağından sürün. Elinizle çeke çeke hamuru genişletin. Rulo yapın. Tepsiye kol böreği yapar gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Yarım saat mayalandırın. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
çok severim, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilMÜBAREK NEDE GÜZEL OLMUŞTUR ŞIMDI.
YanıtlaSilBABAANNEM ÇOK GÜZEL YAPARDı ELLERINE SAĞLıK ARKADAŞıM.
sevgili taze nane..
YanıtlaSilbahçenizi gezerken pembe domateslerinizi gördüm. bende bahçe işlerine başladım ama bunun tohumunu bulamadım bir türlü.siz nerden alıyorsunuz öğrenebilirmiyim:)))
canım fırından yenimi çıktı bu hari
YanıtlaSilka çörek ellerine sağlık.hayırlı cu
malar öptüm...
Blogcu.com olan arkadaşlarımın bloglarına hiç yorum yazamıyorum. Hep şifre ve üye girişi istiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa ve bana buraya yazarsa çok sevinirim.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor arkadaşım olsa da yesek dedirttin hiç yapmadım daha önce ama bu görüntü kesin denenir. Sevgiler...
YanıtlaSilOhh eline sağlık, yarasın:)
YanıtlaSiltatlım blogcu olmayan yazamıyor artık sanırım öyle bir uygulama yapmışlar
YanıtlaSilaynı isimle bir blogcu aç
o girişi yapo ve yorum yaz derim ben öyle yaptım
çörekte nefis olmuş ellerine sağlık
sevgiler
canım be o tepsiyi alıp kaçmazmıyım, muhteşem görünüyor, ellerine saglık. hayırlı cumalar.
YanıtlaSilBen blogcuyum ama benim sayfamda ne şifre, nede üye girişi diye bir şey yok, ne yazıkki başkada bilgim yok.
off hiç dayanamam haşhaşlıya, helede çilek reçeli varsa.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlımm
Bazen yorumları geç onaylıyorum yorumlarını göremeyen arkadaşlar sormuşlar. Mutlaka onaylıyorum yorumlarınızı.
YanıtlaSilBerfin pembe domates fidesini bir komşumuz vermişti. O zaman dikmiştik, tohum olarak yok bizde.
Ben bayılırım haşhaşlı çöreğe.Hiç denemedim ama yapılınca bir güzel yerim.Tarifini deneyeceğim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.döktürmişsün yine.
YanıtlaSilÇOK NEFİS GÖRÜNÜYORR BEĞENMEMEK MÜMKÜNMÜ ELLERİNİZ DERT GÖRMESİNN..
YanıtlaSilTam Samsun usulü olmuş nanem,ellerinize sağlık..Benim içinde bir parça yeseydin..))Öperim mis kokulu yanaklarından mi nanem..)Sevgilerle..
YanıtlaSilCanım çörekler nefis görünüyor, harika kızarmışlar...Ellerine sağlık:).
YanıtlaSilGüzel bir haftasonu diliyorum..
Sevgiler:).
aslı
ben bunu çok seviyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilhaşhaşlı olsun da güzel olmasın.. olacak şey değil.. zaten muhteşem görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilhakikaten nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor haşhaşlı lezzetlerede bayılırım ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilellerine sağlık çokta güzel olmuş
YanıtlaSilbende toz haşhaş var onla olurmu acaba onu nasıl bu şekle getireceğimi bilmiyorum bilgin varsa bana yazarsan sevinirim sevgi ve selamlarımı yolluyorum
merhaba arkadaşım haşhaşlı çörek harika olmuş ellerine sağlık mutlaka denicem sevgilerimi bıraktım
YanıtlaSilÇörekler nefiss görünüyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık
Sevgililer günün kutlu olsun.
öpüyorum.
nane kokusu arkadaşım toz haşhaşla yapsam olurmu demiş, olur ama lezzeti pek güzel olmaz.
YanıtlaSilmunucum nefis görünüyor ellerine sağlık , haş haş nerden bulabiliriz baharat satan yerlerde var mı ?
YanıtlaSilBaharatçılarda ve büyük marketlerde mutlaka ezme olarakta, toz olarakta bulabilirsiniz.
YanıtlaSil