Malzemeler
2 tane patlican
5-6 tane sivri biber
3 tane domates
2-3 diş sarımsak
kekik
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyun. Sivribiberi ve patlicanı jülyen doğrayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Domatesi rendeleyin, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış sarımsağın rengi dönünce domatesi ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alırken kekik katın. Kızartmanın üzerine döküp servis yapın.
Bayilirim. Ellerine saglik canim. Iyi pazarlar dilerim.
YanıtlaSilTam yaz yemeği olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSilellerıne saglık canım.cok severım ama yıyemıyorum kılo alcam dıye :(
YanıtlaSilharika ellerinize sağlık
YanıtlaSilBahar geldi geleli biz de sürekli böyle kızartmalar yapıyoruz. Sarımsak kullanmıyoruz ya da yoğurtlu sarımsaklı yapıyoruz. Çok lezzetli. Böyle kızartmalar oldukça yemek yapmaya da gerek yok :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş.Sevgiler...
YanıtlaSilYaz lezzetlerine geçmiş bile sizin mutfak komşum. Yok yok ben acele etmiyorum, nasılsa yazın Burhaniye'nin muhteşem patlıcanlarından yiyeceğiz bol bol.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSil