3 Mayıs 2010 Pazartesi

GAZETE TATLISI




Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
limon suyu
ayrıca
ceviz
nişasta
üzeri için
250 gr tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırın, un ilave edip yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamuru 40 bezeye ayırın. Bir bezeyi alıp nişastayla ince açın. Oklavaya sarın burma baklava yapar gibi ortaya büzün. Oklavayı çıkarıp gazete kağıdı üzerinde hamurun kırışığını bozmadan yavaşça geri açın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. İkinci yufkayada aynı işlemi yapın, diğer hamurun üzerine yayın. Gazetenin iki ucundan tutup ortaya doğru sallayarak rulo haline getirin. 2 parmak enliliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın. Tereyağ ve sıvıyağı bir kaba alıp kızdırın. Hamurların üzerine gezdirin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Şerbeti hazırlayın. Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.



25 yorum:

  1. İsmi değişik geldi ama; görüntü süper ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Büyük baldızımın çok sık yaptığı bir tatlıdır. Çok severim. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. annemin bir komşusu vardı o çok yapardı ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım yine kalbimden vurdun; Ahhhh şu kilolar olmasa süper görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgi ile öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  5. Çok nefiss görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım bayılırım baklavaya

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Hiç denemedim ama uğraştırıcı bir tatlı. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Selamlar :) bu tatlıyı eltim ve görümcem her bayram mutlaka yaparlar ve gerçekten kıyır kıyır çok güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    İsmine bayıldım. Gazeteyle yapınca bu ismi almış demek. Çok hoşuma gitti.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik nefis görünüyor afiyetler olsun canim öptüm.

    YanıtlaSil
  12. ismi değişik geldi ama baklava değilmi :) ellerine sağlık munucum sevgiler ...

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor gerçekten. Ancak gazetenin üzerinde yapılan işlemi tam olarak anlayamadım. O aşamanın fotoğraflarını koyarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. eline emeğine sağlık selamlar AEO

    YanıtlaSil
  15. Hafif bir tatlı, çok sık olmasada bir arkadasımın annesi yapar.
    Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  16. Bu tatlının ismini ilk defa duydum:) muhteşem görünüyor belliki çok leziz ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  17. sanıyorum tarifini bir gazeteden aldınız.nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  18. değişikb bir tatlı olabilir. ama maalesef gazete kağıdında ki kurşun miktarı çok yüksek ve sakıncalı.

    YanıtlaSil
  19. görüntü çok hoş, her ne kadar şerbetli tatlı yemesem de babam seviyor diye böyle takipteyim :)

    YanıtlaSil
  20. ellerinize sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  21. nefis görünüyor...ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  22. Gazete tatlısı baklava lezzetinde bir tatlı.
    Yapım aşamasında fotoğraflayamadım, ama gazete üzerindeki işlemi çok kolay oklavadan çıkarın gazete kağıdı üzerinde hamuru tekrar kırışıklıklarını bozmadan geri açın, ceviz serpin ve gazetenin iki kenarından tutup ortaya doğru sallayıp tekrar uzun rulo elde edin.
    Kıyır kıyır çok lezzetli bir tatlı.
    Gazete kağıdının üzerinde yapmak istemezseniz, yağlı kağıt üzerinde yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. merhaba
    Çok güzel görünüyor eline sağlık sevgilerimle hoşça kal.

    nurdanorguler

    YanıtlaSil
  24. Gazete tatlısının yapılışını soran arkadaşlar vardı. İlk yaptığımda fotoğraflayamamıştım, tekrar yaptığımda fotoğraflarını çekip ekledim.

    YanıtlaSil
  25. Bu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar(mürekkebi)insan sağlığı için zararlıdır.Temiz bir mutfak bezi ya da yazısız boyasız bir kağıt kullanınız.

    YanıtlaSil