Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ3 tane yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
limon suyu
ayrıca
ceviz
nişasta
üzeri için
250 gr tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırın, un ilave edip yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamuru 40 bezeye ayırın. Bir bezeyi alıp nişastayla ince açın. Oklavaya sarın burma baklava yapar gibi ortaya büzün. Oklavayı çıkarıp gazete kağıdı üzerinde hamurun kırışığını bozmadan yavaşça geri açın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. İkinci yufkayada aynı işlemi yapın, diğer hamurun üzerine yayın. Gazetenin iki ucundan tutup ortaya doğru sallayarak rulo haline getirin. 2 parmak enliliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın. Tereyağ ve sıvıyağı bir kaba alıp kızdırın. Hamurların üzerine gezdirin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Şerbeti hazırlayın. Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.
İsmi değişik geldi ama; görüntü süper ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBüyük baldızımın çok sık yaptığı bir tatlıdır. Çok severim. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
annemin bir komşusu vardı o çok yapardı ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Canım yine kalbimden vurdun; Ahhhh şu kilolar olmasa süper görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgi ile öpüyorum.....
YanıtlaSilÇok nefiss görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım bayılırım baklavaya
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilHiç denemedim ama uğraştırıcı bir tatlı. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilSelamlar :) bu tatlıyı eltim ve görümcem her bayram mutlaka yaparlar ve gerçekten kıyır kıyır çok güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
İsmine bayıldım. Gazeteyle yapınca bu ismi almış demek. Çok hoşuma gitti.
Sevgiyle kal.
Ellerine saglik nefis görünüyor afiyetler olsun canim öptüm.
YanıtlaSilismi değişik geldi ama baklava değilmi :) ellerine sağlık munucum sevgiler ...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor gerçekten. Ancak gazetenin üzerinde yapılan işlemi tam olarak anlayamadım. O aşamanın fotoğraflarını koyarsanız sevinirim.
YanıtlaSileline emeğine sağlık selamlar AEO
YanıtlaSilHafif bir tatlı, çok sık olmasada bir arkadasımın annesi yapar.
YanıtlaSilEllerine saglık.
Bu tatlının ismini ilk defa duydum:) muhteşem görünüyor belliki çok leziz ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
YanıtlaSilsanıyorum tarifini bir gazeteden aldınız.nefis görünüyor
YanıtlaSildeğişikb bir tatlı olabilir. ama maalesef gazete kağıdında ki kurşun miktarı çok yüksek ve sakıncalı.
YanıtlaSilgörüntü çok hoş, her ne kadar şerbetli tatlı yemesem de babam seviyor diye böyle takipteyim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor:)
YanıtlaSilnefis görünüyor...ellerine saglik canim
YanıtlaSilGazete tatlısı baklava lezzetinde bir tatlı.
YanıtlaSilYapım aşamasında fotoğraflayamadım, ama gazete üzerindeki işlemi çok kolay oklavadan çıkarın gazete kağıdı üzerinde hamuru tekrar kırışıklıklarını bozmadan geri açın, ceviz serpin ve gazetenin iki kenarından tutup ortaya doğru sallayıp tekrar uzun rulo elde edin.
Kıyır kıyır çok lezzetli bir tatlı.
Gazete kağıdının üzerinde yapmak istemezseniz, yağlı kağıt üzerinde yapabilirsiniz.
merhaba
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor eline sağlık sevgilerimle hoşça kal.
nurdanorguler
Gazete tatlısının yapılışını soran arkadaşlar vardı. İlk yaptığımda fotoğraflayamamıştım, tekrar yaptığımda fotoğraflarını çekip ekledim.
YanıtlaSilBu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar(mürekkebi)insan sağlığı için zararlıdır.Temiz bir mutfak bezi ya da yazısız boyasız bir kağıt kullanınız.
YanıtlaSil