1,5 kilo kayısı
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp ikiye, üçe bölün. Tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edip ocağa koyup kaynatın. Kayısılar yumuşayıp katılaşmaya başlayınca blendırdan geçerin. Tekrar ocağa koyup limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak marmelatı hemen kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirirseniz, reçel veya marmelatınız daha uzun süre dayanır.
harika olmuş canım, hemen yapmalıym, ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık. ben de şekerpare kayısı arıyorum yapmak için.
YanıtlaSilCanım selamlar,çok güzel olmuş arkadaşım,ellerine sağlık.Afiyet şekr olsun size.Kaysı marmelatınında tam zamanı.
YanıtlaSilSevgiler
Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
YanıtlaSil1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum
RENK VE KIVAM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.AFİYET ŞEKER BAL OLSUN...
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım,mailini aldım iyi olmana sevindim....
YanıtlaSilkayısılar oldumu demek bizim buralarda geç oluyor,daha marmelat yapacak gibi değil....Ama senin her tarifinde olduğu gibi buda dört dörtlük....
ellerine sağlık ev yapımı olduğu için daha güzel
YanıtlaSilkayısılar evde bekliyor bir kg almıştım iki gündür sıra onlara gelemedi bir türlü bu gidişle oldukları yerde senin marmelata benzeyecekler :)))
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ben de bu mevsimde aldıklarımdan tadı olmayanları marmelat yapıyorum.
YanıtlaSilkayısının en bol zamanı hafif mayhoş tadı ile harika kahvaltılarda ağzımızı tatlandıracak sevgiler
YanıtlaSilSıcak ekmeğe sürüp bir dilimcik yesem o misss kokulu kayısı marmelatını:)))
YanıtlaSilbenim için yermisin,Taze nanecim ellerine sağlık...