Malzemeler
1 çay bardağı rendelenmiş keş
1 adet lollorosso1 çay bardağı rendelenmiş keş
8-10 dal taze nane
50 gr konserve mantar
6-7 tane yeşil zeytin
ceviz içi
1 tatlı kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
sosu için
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yapılışı
Yıkanmış lollorossoyu elinizle iri parçalar halinde koparıp servis tabağına alın. Üzerine doğradığınız nane, mantarı ve dolmalık fıstığı ilave edin. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Keş peynirini salatanın üzerine serpin. Zeytin ve elinizle kırdığınız iri cevizleri serpin. Sosu için zeytinyağ, limon suyu ve nar ekşisini bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Sizin tariflerinizi çok farklı,çok lezzetli buluyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
YanıtlaSillık salatan harika olmuş öpüyorum.
Canım anlayabilmek için önce netten lollorossoyu araştırdım,sonra devam ettim okumaya....Cahillik işte,ama yeni birşey daha öğrendim...meğer bizim marulun uçaları mor ve daha baharatlı olanıymış....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım....
Ohh miss ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSil