21 Ocak 2011 Cuma

TOZ ÇÖREK OTLU KURABİYE



Malzemeler
75 gr oda sıcaklığında margarin
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
1,5 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz çörek otu
aldığı kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
toz çörek otu
Yapılışı
Margarin, tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker, toz çörek otu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Unu yavaşça ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış zeminden orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Kalıpla şekil çıkarın. Ufak bir yuvarlak kalıplada sadece ortasına bastırın ama hamuru çıkarmayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Toz çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

7 yorum:

  1. Şekilleri çok değişik olmuş misss nanem,ellerine sağlık..Bayılırım bu tür kurabiyelere canım..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. kurabiye nefis olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik canim benim, cörek otunun girdigi her lezzet daha da saglikli hale geliyor... Sevgilerimle, afiyet, sifa olsun...

    YanıtlaSil
  4. şekillerine bayıldım arkadaşım.ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Nefis kurabiyeler olmuş, çayla ne güzel yenir:).
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuşlar ellerine sağlık kendini de sunumu da çok beğendim sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil