22 Şubat 2011 Salı

FIRINDA TAHİN HELVASI



Malzemeler
500 gr sade tahin helvası
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 kahve fincanı süt
ceviz (süslemek için)
Yapılışı
Tahin helvasını çatalla ezin. Portakal kabuğunu ve sütü ekleyip macun kıvamına getirin. İsterseniz çok az portakal suyuda koyabilirsiniz. Güveç kaplarına tahin helvalarını paylaştırın. Cevizle süsleyin. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.

13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ilk kez gorunuyorum boyle bir tarifi! Ellerine sagli kcanim eminim ki çok lezzetlidir

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor. Portakallı hiç denemedim, birde böyle deneyeyim. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tze nane bu sıralar balık mevsimi nedeniyle bu tarif çok iyi olmuş gerçi yemek üstüne de yenilebilir ama bana göre biraz ağır oluyor hem kalori bakımından hem tadı bakımından. Eğer bunlara göz yumarsak tahin helvası silinip süpürülecek lezzette oluyor eline sağlık.. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. GEÇEN SENE YEMEKTEYİZDE YAPILMISTI BU TATLI VE ÇOK BEĞENİLMİŞTİ HATIRLIYORUM BEN HALA DENİYCEM BAKALIM NE ZAMAN KISMET OLUCAK ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  6. Seneler önce Istanbulda bir restoronda yemistim..Ama böyle yapildigini bilmiyordum.Kesin deneyecegim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ÇOK DUYDUM AMA DENEMEDİM NASIL BİR TADI VAR ACABA.MERAK ETTİM ŞİMDİ...
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  8. Limonlusu da çok lezzetli oluyor...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. banada gecen kayinvaldem anlatiyordu bu tarifi, kayinvaldem limonlu tarif vermisti...cok ilgimi cekti benimde en yakin zamanda bende denemek istiyorum...
    ellerine saglikcanim, nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  10. Geçen gün ilk defa denedim. Sanırım balık sofralarının vazgeçilmezi. Ama ben pek beğenmedim desem. Çok yoğun bir şekilde tatlı geldi bana - ki ben tatlı canavarıyımdır. kesti yani beni. Birşeyi mi yanlış yaptım acaba

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık arkadaşım. Nefis görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bende hemen bu güzel tarifi yiyen biri olarak şunları yazıyım. Çok ama çok beğendim. Gerçekten çok yoğun bir tatlı tadı var. Balık tarzı yemeklerin üzerine daha iyi gideceğini düşünüyorum. Tatlıyı sevenler için normal bir tatlı tadı var. Yani benim için diyebilirim.
    Limonlusunu yemedim ama eminim oda çok lezzetlidir.
    Küçük muzicem kesin doğru yapmışsındır eminim. Gerçekten yoğun bir tatlı tadı vardı. Ufak güveçlerde daha az yapmak belki daha iyi olabilir.

    YanıtlaSil