1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
alabildiği kadar un
1 çorba kasesi zeytin ezmesi
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
çörek otu
Yapılışı
Süt ve suyu karıştırıp ılıtın. Yoğurma kabına alın, içerisinde mayayı eritin. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla 1 cm inceliğinde açın. Üzerine zeytin ezmesi sürün. 4 parmak enliliğinde kesin. Elinizle bükerek şekillendirip halka haline getirin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. 30 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında pişirin.
Açma helede zeytinli, dayanılmaz bir lezzet ellerinize sağlı muhteşem görünüyorlar.
YanıtlaSilmmm harika olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim cok güzel görünüyor .Afiyetler olsun hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok iştah açıcı ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilZEYTİNLİ LEZZETLERİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilSEVGİLER..
Cok güzel olmuslar ellerinize saglik...
YanıtlaSilaçmalar çok güzel olmuş arkadaşım.resimden nasıl ezzetli oldukları belli oluyor.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.
YanıtlaSilGünaydınlar sevgili Taze Nane, zeytinli açmayı çok severim Pastanelerden çok ender olarak açma, poğaça alacak olsam alırsam da mutlaka zeytinlisini tercih ederim. eline sağlık ne güzel kabarıvermişler. Geçen gün bende yaptım ama zeytinleri ayıklamay üşendiğim için sadesini yapıverdim.. Sevgiyle kal..
YanıtlaSilMerhaba çok güzel olmuş eşim için bende denemeliyim bu tarifi eşim zeytinli poğaçaları çok sever
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilPerihan çok özür dilerim. Ben yorumları onayladım. Ama hangi tarife yorum bıraktığına bakmamışım, tarifi bulamadım malesef.
YanıtlaSilKusura bakma lütfen.
harika görünüyor ellerine saglık.cayımın yanına bir tanesini aldıııımmmm...
YanıtlaSilsevgilerimle....