17 Şubat 2011 Perşembe

GALETA



Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
ayrıca
susam
çörek otu
haşhaş
Yapılışı
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarine sıvıyağ, tuz, toz şeker ve yumurtayı katıp karıştırın. Yavaşça unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan elinizle parçalar koparıp yuvarlayın. Uzun boru şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, haşhaş ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

5 yorum:

  1. Ellerinizi sağlık. Gevrek ve tuzlu. Nefiss görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, tüm tariflere bayıldım, daha sık ziyaret etmeliyim :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi bende çok severim. Hazır almak yerine yapmayı tercih ederim

    Çok güzel görünüyor canım

    Ellerien sağlık

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  5. Eline, emeğine sağlık...Çok severim çayla ne güzel olur...

    YanıtlaSil