300 gr dil peyniri
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
tuz
Yapılışı
Unu ve tuzu su yardımıyla boza kıvamına getirin. Dil peynirlerini elinizle tel, tel ayırıp una katıp karıştırın. Tereyağı eritip kızdırın. Unlu karışımı içerisine katın. Sürekli karıştırarak peynirin erimesini sağlayın. Sıcak servis yapın.
Püreli etten daha da çekici görünüyor. Nasıl da uzamış peynir, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYemeyin de yanında yatın...Tereyağının girdiği herşeyin tadı bir başka oluyor. Eminim ki çok lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilben artvinliyim bu yemeğe bayılıyorum zaten karadenizliyim ekmeyi bandırıp yiyon ama peynir fazla tuzlu yemenizi öneririm.
YanıtlaSil