Malzemeler
1 kilo pırasa (sadece beyaz kısımları)
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarımsak
1 çorba kasesi un
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Pırasaları iki parmak enliliğinde kesin. Kaynar tuzlu suda hafif diri kalıcak şekilde haşlayın. Haşlanan pırasaları una bulayıp kızartın. Tepsiye dizin. Sarımsakları ezin. Tuz, yoğurt ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kızarttığınız pırasaların üzerine yoğurtlu harcı dökün. Sıcak fırında 5 dakika pişirin.
çok ilginçmiş..hiç aklıma gelmemişti..denemek lazım..
YanıtlaSilCok güzel bir tarif canim ellerine saglöik afiyetler olsun.Hayirli pazarlar öptüm.
YanıtlaSilHakikaten cok degisik bir tarif... eminim cok lezzetlidir.... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilpırasa ve yoğurt neden olmasın?
YanıtlaSililk firsatta deneyecegim,harikagorunuyor
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilblog aleminde yeni biri olarak blogunla yeni tanistim.Hos bir blogun var...Izleme listeme aldim
Sende buyur gel istersen....Sevgiler
Tadı nasıl acaba??? Hiç aklıma gelmezdi böyle bir tarif
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif oldu gerçekten, tadıda güzeldi.
YanıtlaSil