29 Ocak 2012 Pazar

YOĞURTLU PIRASA



Malzemeler
1 kilo pırasa (sadece beyaz kısımları)
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarımsak
1 çorba kasesi un
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Pırasaları iki parmak enliliğinde kesin. Kaynar tuzlu suda hafif diri kalıcak şekilde haşlayın. Haşlanan pırasaları una bulayıp kızartın. Tepsiye dizin. Sarımsakları ezin. Tuz, yoğurt ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kızarttığınız pırasaların üzerine yoğurtlu harcı dökün. Sıcak fırında 5 dakika pişirin.

8 yorum:

  1. çok ilginçmiş..hiç aklıma gelmemişti..denemek lazım..

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel bir tarif canim ellerine saglöik afiyetler olsun.Hayirli pazarlar öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Hakikaten cok degisik bir tarif... eminim cok lezzetlidir.... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. pırasa ve yoğurt neden olmasın?

    YanıtlaSil
  5. ilk firsatta deneyecegim,harikagorunuyor

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    blog aleminde yeni biri olarak blogunla yeni tanistim.Hos bir blogun var...Izleme listeme aldim

    Sende buyur gel istersen....Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tadı nasıl acaba??? Hiç aklıma gelmezdi böyle bir tarif

    YanıtlaSil
  8. Çok değişik bir tarif oldu gerçekten, tadıda güzeldi.

    YanıtlaSil