Malzemeler
5 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı tereyağ
bir fiske tuz
üzeri için
160 gr bitter çikolata
antep fıstığı
içi için
1 kutu pasta kreması
300 ml süt
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Bir saat dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde toplar yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 20 dakika dinlendirin. Kızgın fırında pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Alman pastalarının üstlerini çikolataya batırıp antep fıstığı serpin. Donunca ortadan ikiye kesip çırptığınız kremadan doldurun. Tüm malzemelere aynı işlemi uygulayın.
Not: İsteyenler önce içine kremayı doldurup daha sonra üzerlerini çikolataya batırabilir, yada sadece pudra şekeri serpebilirsiniz.
Çocukluğumun enfes lezzeti. Çok severim.
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık nanemm..
çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel ellerinize sağlık iyi haftalar
YanıtlaSilElinize sağlık çok lezzetli gözüküyorlar :)
YanıtlaSilnefis görünüyor hemen deneyip sonucu yazıcam.. çok severim alman pastasını
YanıtlaSilHep sade yapmıştım bugüne kadar, ama çikolatalı krema ile de yapabilirim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgiler
en kısa zamanda deneyeceğim hazırını çok seviyoruz biz,ev de yapılnı tercih ederim teşekkürler
YanıtlaSilnefisss denemek istiyorummm ;)
YanıtlaSil