Malzemeler
1 paket ınstant maya
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
ayrıca
1/2 çay bardağı pekmez
2 çorba kasesi su
1 çorba kasesi susam
Yapılışı
3 su bardağı ılık suya, tuz, toz şeker, maya ve 2 su bardağı unu ekleyip cıvık bir hamur hazırlayın. 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamura un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Simit şekli verin. Kaynayan pekmezli suya batırıp çıkarın. Ardından susama bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin.
bende denemek istiyorum...ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilyapılabilir bir tarif gibi duruyor, benim gibi mutfak acemileri bile deneyebilir sanki :)
YanıtlaSilyalnız kaç derecelik fırında kaç dakika pişirmek gerek?
Yanına birde sıcak çay eline sağlık
YanıtlaSilÇıtır çıtır simit çok severim çayın yanına 1 tane alabilirmiyim:-)))ellerine sağlık
YanıtlaSilBende bir kere yaptım.Seninkiler gerçekten çok güzel olmuşlar.eline sağlık.
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilsimidi hic bir seye degismem cok severim harika olmus
sevgiler
ellerinize sağlık harika görünüyor,mutlaka deneyeceğim.ayrıca çok güzel bir bloğunuz,tarifleriniz var emeğinize sağlık diyorum...bahçenizede bayıldım ne kadar şanslısınız bu kadar çeşitli ürünü yetiştirip taze taze kullanıyorsunuz sağlıklı güzel günlerde yeyin...sevgiler
YanıtlaSilbende cok yapardim önceden simdi kalorisinden korktugum icin mahrum kaldigim lezzetlerden biridir simit. Ellerinize saglik harika gözüküyor canim.
YanıtlaSiloooo süper bir tarif!!! tarifi alıyorum ama denemeden önce gidip bir simit alıp yiyeyim o kadar bekleyecek zamanım yok çok canım çekti çook!!
YanıtlaSilÇok lezzetli bir simit oldu, mutlaka deneyin derim. İstanbulda satılan sokak simiti tadında.
YanıtlaSilFırın derecesi veremiyorum ben simiti davul fırınında pişirdim, kızarınca fırından aldım.
Mehtap kuzucu çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka olmus gevrek gevrek nasıl severım yanında da taze demlenmıs çay
YanıtlaSil