9 Ağustos 2012 Perşembe

ARPALI TAS KEBABI




Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 tane soğan
2 tane domates
4 tane sivribiber
tuz
karabiber
kekik
4,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sıvıyağda etleri kavurun. Suyunu salıp çeken ete yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pişirin. Küp küp doğranmış domatesi, biberi, tuzu ve baharatını katıp pişirin. Arpa şehriyeyi 2 çorba kaşığı tereyağda kavurun. Et sote ile kavurduğunuz arpa şehriyeyi karıştırıp fırın kabına boşaltın. Üzerine sıcak suyu gezdirin. Sıcak fırında arpa şehriye yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

2 yorum: