31 Ekim 2012 Çarşamba
METAZ
Malzemeler
3 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
1 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
ayrıca
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Tuzu, pulbiberi ve cevizi katıp 1-2 dakika kavurun. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. İç malzemeden koyup kenarlarını kapatın. Kaynar tuzlu suda pişirin. Pişen metazların üzerine kızdırılmış yağlı biberden gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
süper olmuş.ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBizim için çok değişik bir tarif.
YanıtlaSilEt arandım ama yok.
Ellerinie sağlık.
Şaşırmış anne Çiğdem
Nefis gözüküyor.ellerine sağlık...İçi patateslisini çorumda yemiştim.Çok güzeldi.Onlar metez diyorlar.
YanıtlaSilMalzemeleri ve bir araya gelişlerini hayal ettim; eminim ki çok güzel bir lezzet çıkar bunlardan.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Eline sağlık şekerim sen hep harika şeyler yaparsın :)
YanıtlaSil