3 Ekim 2012 Çarşamba
SIKMA
Malzemeler
1 bayat ekmek
alabildiği kadar un
tuz
tereyağ
içi için
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane kuru soğan
1 çorba kasesi çökelek
pulbiber
nane
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ilınınca peynire katıp baharatlarıda ekleyip karıştırın. Ekmeği hafifçe ıslatıp ufalayın. Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bıçak sırtı kalınlığında açıp teflon tavada pişirin. Sıcakken içerisine tereyağ sürüp harçtan yayın. Sıkıca rulo yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok severim sıkmayı. özelliklede patateslisine bayılırım. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBayat ekmekler için mükemmel bir tarif. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Elinize sağlık ne kadar pratik olmuş :))
YanıtlaSilElinize sağlık çok pratik olmuş :))))))
YanıtlaSilÇok lezzetli olduguna eminim hamur işi manyağıyım ama anında kılo alıyorum bu nedenle çok çok nadiren yapıyorum ama bunu kesin denicem ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık...Bizim buralarda çok yaparız,çay sofralarımıza..
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim ama niye bu kadar geç kaldım diyede üzüldüm.Harika,sıcak,samimi,maharet kokan bir blog..yüreğinize,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil