Malzemeler
200 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
için için
4-5 yaprak pazı yaprağı
1 çorba kasesi muratbey beyaz peynir
15-20 tane zeytin
üzeri için
1 çay bardağı galeta unu
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ, sıvıyağ, yumurta ve sütü karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip ele biraz yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. İçin için pazı yaprağını ince kıyın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve peyniride katıp karıştırın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açın, iç harçtan koyup elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilAysel