Malzemeler
270 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
90 ml su
tuz
dolgusu için
1 yemek kaşığı un
100 ml süt
1 tane çırpılmış yumurta4 yemek kaşığı krema
100 gr beyaz peynir
100 gr muratbey sürmeli peynir
100 gr kaşar peyniri
üzeri için
çeri domates
50 gr badem
tazenane yaprağı
taze öğütülmüş karabiber
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu ekleyip yoğurun ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dolgusu için malzemenin hepsini karıştırın. Tart kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra hamuru açıp içine yayın. Çatalla üzerine delikler açın, üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın. Peynir dolgusunu içine doldurup 220 derece fırında 10 dakika pişirip, domates dilimlerini üzerine dizin. Sıcak suda kabuklarını soyduğunuz bademleri dizin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Nane yaprakları ve taze öğütülmüş karabiberle süsleyin.
ıspanaklı tart ı çok severim ama domateslisini denemedim kuru domatesle nasıl olur acaba
YanıtlaSilBayılırım böyle tartlara,nefis olmuş arkadaşım..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok hoş bir görüntüsü var ama.
YanıtlaSilGörüntü böyle güzelse tadıda enfestir. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSil