Malzemeler
yarım kilo taze fasulye
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
4 adet yumurta
tuz
karabiber
Yapılışı
Fasulyeleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Fasulyeleri içerisine katıp biraz daha kavurun. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Tuz ve karabiber katın. Çırptığınız yumurtaları fasulyenin üzerine dökün. Bir iki kez karıştırın. Yumurtalar pişinceye kadar ocakta tutun.
GÖRÜNTÜSÜ BİLE İŞTAH AÇMAYA YETERLİ. EN SEVDİĞİM SEBZE TAZE FASULYE OLDUĞU İÇİN HER ŞEKİLDE YAPILMIŞINI YERİM. ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilselam canım.bende bu yemegi çok severim.ellerine saglık.sevgiler.
YanıtlaSilyumurtali fasulyeyi daha önce yememistim, yumurtaylada yakistigi icin eminimki tadi cok guzeldir,
YanıtlaSilellerine saglik canim, ne güzel turkiyenin her bir yanindan yöresel yemeklerle turkiyemizin mutfagida zenginlesti.
iyi hafta sonu dilerim
sevgiler
lezzetmekani.tr.gg
en sevdıgım yemek desem :)
YanıtlaSilSelam, bunu hep duyarım ama hiç denememiştim. Çok leziz görünüyor. Deneyeceğim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilselam arkadaşım güzel bir pazar tatili dilerim Ellerine saglık çok güzel ve leziz bir yemek bende yaptıgım için biliyorum ben sadece sogan koymuyorum görünümüde çok hoş olmuş sevgilerimle www.safiyece.blogcu.com
YanıtlaSilbende çok severek yapıyorum enfes oluyor zaten taze fasulye olsunda yeter bana :)
YanıtlaSilBunu bizde yaparız ama fasulyeyi boyuna keserek haşlarız ve adına civil kesme deriz...Sonra haşlayıp sıkıp soğanla kavurup,yumurta kırarız.Ama ben vitamini ölmesin diye haşlayıp suyunu süzmem direk soğanla kavurup az sula çektirerek pişiririm...Ellerine sağlık.Anneye selamlar...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel vede lezzetli görünüyor bende çok severek yerim sevgilerimle
YanıtlaSil