Malzemeler
2 su bardağı pirinç1 adet soğan
4 adet tavuk baget
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyip tuzlu suda haşlayın. Tereyağını eritin. Erimiş tereyağında yemeklik doğranmış soğanları soteleyin. 20 dakika sıcak tuzlu suda beklemiş pirinçleri yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğanlara pirinçleri ekleyin. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatlarını katın. Pirinci teflon bir tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış tavukları yerleştirin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu üzerine dökün. Isınmış fırında pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ellerine sağlık. Değişik bir pilav. Görüntüsü şahane.
YanıtlaSilayyy tek başına bir ziyafet bu ayol....:)))
YanıtlaSilgörüntüsü bile aciktiriyor,doyurucu nefis olmus eline saglik canim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Nefis görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilEnfes bir yemek olmuş,ben adını büryan pilavı diye biliyorum ama aynı yemekmi tam emin değilim...
YanıtlaSilKuzenimin eşi yapardı,en son onda yemiştim...
Ellerine sağlık...Afiyetler olsun..
Sevgiler...
NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilSEVGİLER..
CANIM BENİM HIMM NEFİS OLMUŞ OH YANINADA BUZ GİBİ BİR AYRAN DEYMEYİN KEYFİNE :))
YanıtlaSilSEVGİLER
sen bunu komple bize gönder ben hala akşam yemeğini yapmadım.canım ellerine sağlık.sevgilerimi gönderiyorum sana...
YanıtlaSilCanımmmmmm öncelikle nazik ziyaretin
YanıtlaSilve güzel yorumların için çok teşekkür
ederim.Asla öyle bir şüphem olmadı
pilav süper ellerine sağlık.Yalnız se
nin bu muhteşem tariflerine şablonunu
yakıştıramıyorum.Değeiştirsen çok daha iyi olur bana sakın kırılma sade
ce dost gördüğüm için fikrimi söyledim.Yardıma her zaman hazırım.Mail adresim derya990@hotmail.com değiştirmeye ka
rar verirsen ben burdayım kocaman öptüm..
Ellerine saglik cok nefis görünüyor.Afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilMERHABA ÇOK DEĞİŞİK BİR PİLAV HİÇ YEMEMİŞTİM SALÇALI SANIRIM ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilSEVGİLER
nefis görünüyor.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilayy ben bu büryan pilavını hep duymuştum çok merak etmiştim.
YanıtlaSiltarifini okumak çok hoşuma gitti.ç
bir gün deneyeceklerim arasına yazıyorum:))
harika bir pilav bu gerçekten.ellerine sağlık.afiyeter olsun..
YanıtlaSilohh şahane görünüyor,misler gibi!
YanıtlaSilellerine sağlık canımm..
canım yaz geldi kışın lahana gibi giyiniyordum şimdi kilolar görünmeye başladı ama dayanamadım
YanıtlaSilpilavdan biraz yedim
ellerine sağlık..
canım ellerine sağlık.bu pilav boşnakların yaptığı bir pilavdır.bende boşnağım.ve biliyorum.yaptınmı diye sorsan hiç yapmadım.ama senden görünce yapmaya karar verdim.mutlu hafta sonları.kekcafe
YanıtlaSileline sağlık canım bende arasıra yaparım çok severiz harika olmuşa benziyorlR:))mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilBugün benim sevdiklerimi hazırlamışsın akşama sizdeyim:)
YanıtlaSilellerine sağlıkçok nefis görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim.iyihafta sonları canım.
Büryan pilavının yanında dostlar da olsun, güzel yerlerde yensin, mesela bir su kenarında...
YanıtlaSiliyi akşamlar canım.iyiki yeni yemek yemişim çünkü bu güzel görüntü beni çok etkiledi.ellerine saglık.
YanıtlaSilyemede yanında dedikleri bir lezzet olmuş afiyet şifa olsun
YanıtlaSilBuna dayanamam işte çok seviyorum pilavı:)Kilo alırım diyede fazla yemiyorum.
YanıtlaSilGece gece nasıl canım çekti.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyo:)
YanıtlaSilÖfff, bu da ne, harika bir yemek. Tavuğu çok severim, fakat bu şekilde hiç görmemiştim. Ellerine sağlık ve güzel bir haftasonu diliyorum.
YanıtlaSildeğişik geldi.):)güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok lezzetli, iştah açıcı olmuş...
YanıtlaSilfarklı pilavlara merakım var.çok güzel görünüyor pilav.ellerine sağlık.selamlar
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım eline sağlık bayılırım bu pilava etlisinede tavuklusunada canım acayip çekti:))
YanıtlaSil